onsdag 23 september 2009

Blåsigt och Småregn...

Idag var vädret inte det underbaraste att vara ute i...om man inte gillar när det blåser väldigt mycket och småregnar. Beslutade mig för att ta med Pyret & Polar´n -Justin (vad han heta Linda?!) till stallet för att jodda hennes hovar där. Polar´n - Justin var inte alls pigg på att gå genom grinden...han har nog fått sig en stöt nu när strömmen är på fullt i trådarna igen efter grästrimmning och omstängsling. Men skam den som ger sig...efter en kort övertalning var vi alla 3 ute och sen var det inga problem. Pyret är ju tryggast i världen och lunkar på och lillkillen verkar ha hajat grejen nu hur man betér sig när man leds... Väl framme på gårdsplanen är nu stallet helt plötsligt upptaget, så vi vandrar runt lite i paddocken och tränar på att ledas i både cirklar och serpentiner, gick jättebra.
Väl inne i stallet och med dörren stängd så fick Polar´n - Justin gå lös i den lilla stallgången medans Pyrets hovar skulle fixas.
-Me no like small stallgångar, tyckte Pyret! Bättre i Gränum med lite luft emellan saker och ting och väggar. Vi använder nog lösdriften nästa gång. Men lillkillen verkade tycka det var kul att både undersöka kattmatsskålar, sopborstar, grimmor och dia lite från mamma emellan varven.:)
Honey gillade ju definitivt inte att jag tog halva hennes flock och bara drog, och hon var lite upprörd när vi kom tillbaka. Men hon har haft 2 konstiga dagar då hon mest snackar med pollen som står lite längre ner i grannhagen, och som svarar på hennes gnäggningar. De verkar ha ngn connection iaf, han körde en jäkla uppvisning av sig själv när vi gick förbi där i förrgår.
Hoppas hon är tillräckligt koncentrerad för lite ridning imorgon!

Så med tiden som var nu var knapp (pga oväntad musjakt hemma i vardagsrummet och tandläkarbesökstid att passa...) så stannade jag i hagen och grimtränade Bumlan lite. Hon är så pigg och alert och nyfiken på allt! Först är hon lite konfunderad över grimman, men såfort hon har fått den på sig så står hon helt stilla. Ledas hit ooch dit och i cirklar är inga problem...om än med lite hmmmhöö:ande från Honey som nog undrar vad tusan vi höll på med. Lyfta framhovar heller inga problem, bakhovarna behövs lite mer övning på till Hovslagaren kommer och det är dags för verkning.

2 kommentarer:

  1. jadu.. polarn eller justin.. (?!) vad heta!! haha för många är de polarn.. men för mej och i pappren är de wohoo buddy justin.. så rätt o slätt justin duger bra! dessa namn! :P
    Honey är nog inne i en brunst nu. så nog är de lite connection allt! ;) va gullig du är som tränar så bra med dom! Tycker du är grym! kommer bli en hyvens hästägarinna! ;*

    SvaraRadera
  2. Ha,ha återstår att se du! Blir nog många frågesamtal till dig....:)

    SvaraRadera