torsdag 29 oktober 2009

En skön ledig dag!

Igår, onsdag, hade vi det mysigt. Först långborstning i dungen, så pass att B.B stod och somnade! Sen fick hon och Honey komma in i paddocken och Honey fick ställa upp och konka rundor med mig igen då jag fortfarande håller på att träna upp min balans. Men det går bättre och bättre.

Pyret fick sig en liten tur i paddocken hon oxå. Av ryttare Matilda. En jätteduktig tjej på 6 el.7 år..tror jag det var. Hon brukar ta lektion på Novas Nisse i vanliga fall, men i och med att hon är duktigare än Nova på att rida testade vi med henne ist.
Ilona undrar om Pyret har ridits in western-style? ;-) Hon ville ungen skulle hålla mer i tyglarna, men si de ville inte Matilda. och det gick ju bra ändå för Pyret lyssnade på hennes minsta ljud och bytte varv och snett igenom genom att bara lägga yttertygel mot halsen.
Kan tillägga att Pyret nu har ridits med en bomlös sadel... en "ponny-puta" som man säger här i Skåne.;-)
Vet inte om Pyret har hoppat innan? Nu har hon iaf hoppat höjd 1 dm med Matilda på ryggen.:-)
Första gången gick hyvens, 2:a ggr blev hon så glad så det blev till att ta ett glädjeskutt och Matilda åkte i backen.....oj oj var bara att hoppa upp igen och skritta ett varv, sen var det bra igen.
Får se om det blir Nova eller Matilda som rider Pyret igen... annars blir det tömkörning i övermorgon igen för både Honey och Pyrets del tror jag.

1 kommentar:

  1. Kul att Pyret oxå kommer till användning! Tänk om man kunde finna en ryttare till henne.. Kanske blir Nicki sen! =) Nej Pyret är inte inriden westernstyle..AR kanske! ;P
    Hoppas Matilda och Nova vill rida mer! De tycker nog Pyret bara är roligt!

    SvaraRadera